Artikler

"Man får følelsen af, at livet ikke har været forgæves"

ET ORDINÆRT LIV "Kirsten Jensen følte egentlig ikke, at hun havde så meget at fortælle om sit liv, der ifølge hendes egen opfattelse havde været meget ordinært. Men da hun først begyndte at dykke ned i sine erindringer, fik hun en følelse af at kunne give noget dyrebart videre." - sådan..

Mød vores ghostwriter: Kathrine Bøge Søndergaard

Kathrine er en af vores dygtige ghostwritere, der skriver livshistorier for Forlaget Fortæl. Hun er 27 år gammel og bor i Aarhus sammen med sin kæreste og sin lille datter. Til daglig studerer hun på kandidaten i Nordisk Sprog og Litteratur og har desuden haft tilvalg i Journalistisk formidling...

Mød vores ghostwriter: Mette Høppner Jakobsen

Mette skriver livshistorier som freelance ghostwriter for Forlaget Fortæl. Hun er 32 år, bosat i Aarhus og har en bachelor i engelsk og filosofi - og så har hun gået på den Jyske Forfatterskole. Som forfatter til ungdomsbogen 'Hvad jeg ved om vinter' og med en efterfølger i støbeskeen, skrive..

Lytning redder liv

”Når vi lytter er vi med til at bære hinanden” - Liselotte, teolog og religionshistoriker I podcasten ”Livstykker” vender og drejer journalist Liselotte Horneman Kragh og teolog og religionshistoriker Kirsten Elley store og små eksistentielle spørgsmål. I episoden &rdqu..

Mød vores ghostwriter: Mai Trosborg Rasmussen

Mai Trosborg Rasmussen skriver livshistorier som freelance ghostwriter for Forlaget Fortæl. Hun er 35 år, bosat i København og er cand. mag. i Dansk samt Æstetik og Kultur. Hun har arbejdet med kommunikation for en række virksomheder, og i sin karriere som skribent har hun blandt andet skrevet..

Det er aldrig for tidligt at skrive sin livshistorie

”Hvornår bør man gå i gang med at skrive sin livshistorie?” – det spørgsmål får vi ofte, og det meget korte svar er; ”nu”. Det kan faktisk aldrig være for tidligt – og stik modsat det klassiske ordsprog ”det er aldrig for sent…”, så kan..

Vi er udtaget til internationalt iværksætterprogram

Forlaget Fortæl er udtaget til et internationalt iværksætterprogram, som hedder LEAP FORWARD og er et samarbejde mellem bl.a. Udenrigsministeriet og Trade Council New York, der hjælper danske virksomheder, som os, til at accelerere både i og uden for Danmark. Det er et spændende og stort sprin..

Radio4 sætter spot på livshistorier

”Flere forfattere har skrevet bøger med afsæt i egen familie, og der er blandt danskerne også en stigende interesse for at få skrevet sin livshistorie ned”. Sådan introducerer radiovært Maja Hald til Maria Lya Leerbeck, stifter af Forlaget Fortæl, som onsdag d. 18. august 2021, v..

Hvorfor er det vigtigt at kende vores historie?

"Et folk uden viden om sin historie, oprindelse og kultur, er som et træ uden rødder." —Marcus Garvey, aktivist, journalist og foredragsholder Sommerferien er over os, og det er en fantastisk anledning til at tilbringe til sammen med vores nærmeste - og vi vil gerne opfordre til, at man b..

Hvad er en livshistorie?

Hvad er en livshistorie? En livshistorie - kort fortalt - er et menneskes egen beretning baseret på erindringer om deres liv. Den behøver ikke være nedskrevet - vi har alle en indre livshistorie, som vi trækker på, når vi eks. skaber nye relationer eller træffer store beslutninger i vores li..

Livshistorie-interview

Når vi skal skrive din livshistorie, så er vores vigtigste redskab et grundigt og fyldestgørende livshistorie-interview. Vores ghostwritere interviewer typisk i 2 timer af gangen, og det kan enten foregå online, pr. telefon eller fysisk i dit hjem efter aftale. et kronologiske overblik Forud f..

SKRIV DIT LIV

Der kan være mange fordele ved at nedskrive sin livshistorie - og mange går rundt med en overvejelse omkring at fortælle om erindringer fra deres liv. Enten som en hel livshistorie, eller med særligt fokus på en særlig periode eller oplevelse, de har haft. Hos Forlaget Fortæl, hjælper vores..

Mindebogen i Go'morgen Danmark

Om mindebogen

"Jeg er så glad og taknemmelig for de her bidrag til bogen, fordi de er med til at skabe et mere komplet billede af Thomas og det menneske han var" Sådan fortalte Anna Tangmose Larsen til Go' Morgen Danmark onsdag 17. juni 2020, hvor hun og stifter af Forlaget Fortæl Maria Lya Leerbeck, var invi..

Online Mindelounges

Om mindebogen

I juni 2020 lancerer vi vores helt nye mindebog til børn, der har mistet en forælder. Den har været længe undervejs, og vi glæder os virkelig meget til at kunne sende den ud i verden. Det vil vi gerne gøre et ret stort nummer ud af - også selvom corona gør det svært at gøre det fysisk. He..

Bag om Forlaget Fortæl

Den formelle historie om Forlaget Fortæl som virksomhed starter i september 2017, da de to stiftere, Mette Høyer Eriksen og Maria Leerbeck holdt det første møde med webudvikler-Casper i Ebeltoft. Her blev idéerne om det digitale fortælle-univers til konkrete funktionaliteter, og drømme..

Vi elsker bøger!

Vi er mange der elsker bøger. Duften af papiret og blækket, og følelsen af en god gammeldags analog bog i god kvalitet. Desværre er den fysiske produktion af bøger i dag ganske enkelt ikke særlig god for hverken vores klima eller for os selv. Langt de fleste bøger i dag bliver printet på fa..

Bag om Mindebogen "Fortæl mig om"

Om mindebogen

Mindebogen er skabt særligt til børn – både små, store og voksne – der har mistet en forælder - med det formål at give børnene adgang til fortællinger og minder fra den afdødes venner, kollegaer og familie. Det har vist sig, at den er større end det og relevant for mange. Vi hÃ..

Bag om Vennebogen "Mine Venner"

Om vennebogen

Der findes en række store bøger om kærlighed og venskaber. Huckleberry Finn. Drageløberen. Mads og Mikkel. Faktisk er venskab og relationer omdrejningspunkt for langt størstedelen af vores allerbedste fortællinger. Når vores vennebog alligevel er noget helt særligt, er det fordi den handler..