Mød vores ghostwriter: Kathrine Bøge Søndergaard

Kathrine er en af vores dygtige ghostwritere, der skriver livshistorier for Forlaget Fortæl. Hun er 27 år gammel og bor i Aarhus sammen med sin kæreste og sin lille datter. Til daglig studerer hun på kandidaten i Nordisk Sprog og Litteratur og har desuden haft tilvalg i Journalistisk formidling. Denne faglige viden gør hende yderst kvalificeret til at foretage livshistorie interviews med en journalistisk opfindsomhed.

Kathrine lever livet med hjertet forrest,
med et positivt sind og ser skønheden i de små ting,
fordi det er ofte der, lykken ligger.

Kathrine er med egne ord fascineret af livshistorier:

”Det er så givende at få lov at høre andre menneskers historier, og at opleve at fremmede mennesker åbner op og fortæller ærligt og tillidsfuld om deres liv på godt og ondt. Det rører, inspirerer og fascinerer mig altid”

I kan lære Kathrine bedre at kende ved at læse nedenstående spørgsmål, som vi har stillet hende omkring livshistorier og hendes arbejde som skribent.

HVORNÅR GIK DET OP FOR DIG, AT DU GERNE VILLE VÆRE SKRIBENT?

Jeg tror, det har ligget i mig altid. Jeg har fra barnsben af - så længe, jeg kan huske tilbage - læst enormt mange bøger med stor interesse. Derudover skrev jeg mine egne historier både i hånden og på computeren op igennem folkeskolen. Min spæde barnedrøm var at blive forfatter.

 

HVILKEN LIVSHISTORIE HAR GJORT INDTRYK PÅ DIG?

Det må være Astrid Lindgrens.

 

HVIS DU IKKE VAR GHOSTWRITER, HVILKEN KARRIERE VILLE DU SÅ SATSE PÅ?

Helt sikkert et andet kreativt fag. Måske billedkunstner?

Kathrine, der allerede elskede bøger fra da hun var helt lille

 

HVIS DU HELT SELV KUNNE VÆLGE – HVILKEN PERSONS LIVSHISTORIE VILLE DU SÅ GERNE SKRIVE?

Der er mange mennesker, som jeg finder inspirerende, og hvis livshistorie, jeg vil elske at dykke ned i. Jeg tror, jeg vil sige Sara Omar for nu.

 

ER DER EN BOG, SOM DU VIL ANBEFALE?

Lige nu læser jeg "Hvad hun klager over, når hun klager over husarbejdet". Det er svært at anbefale én bog. Jeg vil dog altid anbefale "Tour de chambre" af Tine Høeg, som er en utroligt velskrevet, rammende og medrivende fortælling om ungdommens følelsesmæssige kolbøtter af forelskelser og sorger.

 

HVORFOR ER DET FEDT AT SKRIVE LIVSHISTORIER FOR FORLAGET FORTÆL?

Fordi det er en meget givende opgave, som jeg går meget ydmyg ind til. Det får mig til at tænke over elementer af mit eget liv – fx hvilken historie vil jeg gerne fortælle om 40 år?

 

HAR DU ET FAVORIT-SPØRGSMÅL, SOM DU ALTID STILLER NÅR DU LAVER LIVSHISTORIEINTERVIEWS?

Ja det har jeg. Jeg spørger altid: ”hvad vil du gerne give videre til dine børn/børnebørn?”