"Man får følelsen af, at livet ikke har været forgæves"

ET ORDINÆRT LIV

"Kirsten Jensen følte egentlig ikke, at hun havde så meget at fortælle om sit liv, der ifølge hendes egen opfattelse havde været meget ordinært. Men da hun først begyndte at dykke ned i sine erindringer, fik hun en følelse af at kunne give noget dyrebart videre."

- sådan skriver Kristeligt Dagblad i et interview med en af vores kunder; nemlig 84-årige Kirsten Jensen, der fik en overraskende fødselsdagsgave af sine børnebørn. Hendes 27-årige barnebarn, Maria Baagoe Bové havde nemlig bestilt et livshistorie-forløb hos Forlaget Fortæl, som betød at en af vores skribenter kom ud til Kirsten og interviewede hende om hendes liv, hvorefter hun fik det retur som en smuk livshistorie-bog.

Kirsten havde selv prøvet at skrive erindringer ned tidligere, men det blev aldrig til noget, og hun tænkte også, at der nok ikke ville være meget interesse for det. Lige indtil hun fik gaven fra børnebørnene. 

"Det var mig, der fik en gave, men det blev så til en gave, jeg har givet til dem.
Og det betyder jo ... ja, alt."

I Kirstens bog, har hun bl.a. valgt at fortælle om sin opvækst under fattige kår, og om at være en af de første kvinder, der trådte ud på arbejdsmarkedet. Og så fortalte hun om sit 54 år lange ægteskab med sin nu afdøde mand.

Vi har faktisk fået lov til at dele et udvalgt kapitel af bogen med dig, som du kan finde lige her!

Min mormor er et forbillede

Barnebarnet Maria Baagøe Bové har bestemt også fået en gave i den færdige bog: ”Jeg kunne genkende noget fra mig selv i nogle af fortællingerne. Og så blev jeg bare stolt af de rødder, jeg har. Min mormor er et kæmpestort forbillede for mig. Og det er en dejlig fornemmelse at vide, at vi nu har sikret os, at de her historier ikke forsvinder,” fortæller hun i artiklen.

Artiklen i Kristeligt Dagblad slutter med det fineste citat af Kirsten Jensen:

"Man får en følelse af, at det liv, man har levet, ikke har været forgæves. At det lever videre i nogle historier, jeg nu har givet videre, og som mine børnebørn har, når jeg selv engang er væk.”

-------------

SKAL VI OGSÅ SKRIVE DIN MORMORS LIVSHISTORIE?

Hvis du drømmer om at forevige din egen, eller måske din mormors, historie, så kan du læse mere om vores forløb og arbejde her på siden eller kontakte maria@forlagetfortael.dk for en uforpligtende samtale om mulighederne.