Mød vores ghostwriter: Mai Trosborg Rasmussen

Mai Trosborg Rasmussen skriver livshistorier som freelance ghostwriter for Forlaget Fortæl. Hun er 35 år, bosat i København og er cand. mag. i Dansk samt Æstetik og Kultur. Hun har arbejdet med kommunikation for en række virksomheder, og i sin karriere som skribent har hun blandt andet skrevet for Magasinet Kunst og det danske netmedie Point of View International. Hun har også sin egen blog Rastloesetanker.blog.

Mai tror på, at viden kan nedbryde ignorance, at vi skal lære livet igennem,
at vi skal lytte til kroppen og lade kærligheden sejre over frygten.

Mai er med egne ord nysgerrig og tillidsvækkende:

”Jeg bevæger mig i verden med antennerne ude, og alt i mit liv er drevet af nysgerrighed. Det har betydet, at jeg ofte får øje på interessante fortællinger og mennesker. Jeg oplever, at folk henvender sig og betror sig til mig. Den tillid er vigtigt i mit arbejde, som skribent og giver arbejdet et dybere lag”

I kan lære Mai bedre at kende ved at læse nedenstående spørgsmål, som vi har stillet hende omkring livshistorier og hendes arbejde som skribent

Hvornår gik det op for dig, at du gerne ville være skribent?

I folkeskolen blev mine stile et par gange læst højt, og jeg fandt ud af, jeg kan udtrykke mig og fortælle historier gennem ord. Da jeg var barn, kan jeg huske, jeg elskede at ordne have, mens jeg i mit hoved interviewede mig selv. Skriften og nysgerrigheden er noget af det, der har været konstant i mit liv, så jeg har muligvis altid været skribent.

Hvilken livshistorie har gjort indtryk på dig?

Jeg er inspireret af seje, kvindelige forfattere og essayister som Suzanne Brøgger, Joan Didion, Susan Sontag, Jessica Solnit (kvinden bag udtrykket mansplaining) og Deborah Levy. Deres fortællinger og levede liv har alle gjort indtryk på mig.

Hvorfor synes du livshistorier er spændende?

Når vi deler vores historier, bliver vi forbundne. Det er vi i forvejen, men ved at turde dele vores liv og vores historier med hinanden, får vi øjnene op for den forbundethed. Det er fascinerende!

Hvis du ikke var ghostwriter, hvilken karriere ville du så satse på?

I et andet liv ville jeg gerne have været balletdanser.

Mai Trosborg Rasmussen Livshistorier

Billeder fra Mais tidlige liv med litteratur, aviser og historier.

Hvis du helt selv kunne vælge - hvilken persons livshistorie, ville du så gerne skrive? 

Jeg håber på, at jeg får skrevet min egen fortælling, inden jeg forlader denne verden. 

Er der en bog, som du ville anbefale?

Udover de kvindelige forfattere og essayister, jeg tidligere har nævnt – som jeg alle kan anbefale – gjorde bogen ”A Little Life” af Hanya Yanagihara et indtryk på mig. Hemingways ”Den gamle mand og havet” er også en virkelig fin fortælling 

Hvorfor er det fedt at skrive livshistorier for Forlaget Fortæl?

Det er fedt og en ære at være med til at forevige vores kunders livshistorier og få lov til at høre om så mange levede liv. Det kan vi alle lære af.

Har du et favorit-spørgsmål, som du altid stiller når du laver livshistorieinterviews?

Jeg synes, det er interessant at høre, hvad vores kunder kommer fra, og hvor meget i deres liv der har været tilfældigt, og hvor meget der har været planlagt.

Skal vi også skrive din historie?

Hvis du er nysgerrig og vil høre mere om vores arbejde med livshistorier - eller møde flere af vores dygtige ghostwritere - så kan du læse mere lige her! Du er også altid velkommen til at sende os en forespørgsel, så kontakter vi dig helt uforpligtende pr. mail eller telefon og fortæller lidt mere om mulighederne.