Mød vores ghostwriter: Mette Høppner Jakobsen

Mette skriver livshistorier som freelance ghostwriter for Forlaget Fortæl. Hun er 32 år, bosat i Aarhus og har en bachelor i engelsk og filosofi - og så har hun gået på den Jyske Forfatterskole. Som forfatter til ungdomsbogen 'Hvad jeg ved om vinter' og med en efterfølger i støbeskeen, skriver Mette i et humoristisk og malerisk sprog, som visuelt transporterer hendes læsere ind i fortællingen.

Mette tror på, at alting går over igen.

I kan lære Mette bedre at kende ved at læse nedenstående spørgsmål, som vi har stillet hende omkring livshistorier og hendes arbejde som skribent.

HVORNÅR GIK DET OP FOR DIG, AT DU GERNE VILLE SKRIvE?

Lige siden jeg lærte alfabetet at kende, har jeg vidst, at jeg gerne ville skrive. Inden jeg da tegnede jeg historier, så jeg har altid været optaget af fortællinger.

HVIS DU HELT SELV KUNNE VÆLGE – HVILKEN PERSONS LIVSHISTORIE VILLE DU SÅ GERNE SKRIVE?

Virginia Woolf.

HVIS DIT LIVE VAR EN HISTORIE, HVAD VILLE DU SÅ KALDE DET KAPITEL DU BEFINDER DIG I LIGE NU?

”En ny begyndelse”

ER DER EN BOG, SOM DU VILLE ANBEFALE ANDRE AT LÆSE?

Jeg anbefaler "A Room of One's Own" af Virginia Woolf, fordi den rigtig fint udforsker alle de ting, der kan stå i vejen for, at vi kan udtrykke os som mennesker.

HVAD ER DET BEDSTE VED AT SKRIVE LIVSHISTORIER FOR FORLAGET FORTÆL?

Det er et privilegie, at få lov at videreformidle og udfolde menneskers livshistorie. Folk synes måske tit, at de ikke rigtigt har noget spændende at fortælle, men når det bliver pakket ud, viser det sig altid, at der er en masse. Det er helt vildt sjovt og rørende at få lov at være i den proces med mennesker.

---------------------------

Skal vi også skrive din historie?

Hvis du er nysgerrig og vil høre mere om vores arbejde med livshistorier - eller møde flere af vores dygtige ghostwritere - så kan du læse mere lige her! Du er også altid velkommen til at sende os en forespørgsel, så kontakter vi dig helt uforpligtende pr. mail eller telefon og fortæller lidt mere om mulighederne.