Vi elsker bøger!

Vi er mange der elsker bøger. Duften af papiret og blækket, og følelsen af en god gammeldags analog bog i god kvalitet. Desværre er den fysiske produktion af bøger i dag ganske enkelt ikke særlig god for hverken vores klima eller for os selv.

Langt de fleste bøger i dag bliver printet på fabrikker i udlandet, plastik-overtrukket med giftig lim og giftig blæk. Papiret er typisk fuld af klor, som ødelægger biodiversiteten i vores grundvand. Det er dyrt i CO2 at sende bøger på tværs af landegrænser, og rigtig mange bøger bliver aldrig solgt, og derfor kasseret.

Men vi har gode nyheder! 

På et meget tidligt tidspunkt i Fortæls historie, valgte vi at gøre noget andet.

Vores bøger danner rammen for fortællinger om kærlighed, minder og om rigtige menneskers levede liv. Det handler for os om nærvær, mennesker og respekt. De værdier vil vi gerne afspejle i hele vores forretning - og dermed også i vores valg af produktion. 

Derfor var det også kærlighed ved første blik, da vi for første gang satte vores ben i et vaskeægte bogbinderi. Fordi vi ganske enkelt ikke vidste at det stadig fandtes. Men det gør det. Og det var lidt som at gå ind i en af de gamle værksteder i Den Gamle By.

Alle vores bøger bliver derfor printet og indbundet i hånden af én af Danmarks sidste bogbindere. Han hedder John og han arbejder sammen med sin familie fra sit værksted på Sydals. Bogen er plastik-fri og papiret er FSC-certificeret fra Munken. Blækket er bæredygtigt og John påstår at limen er så ren, at den kan spises af børn - uden at det går på kompromis med kvaliteten og holdbarheden af din bog. Og vi skal her understrege, at vi på ingen måde anbefaler at dine børn spiser vores bøger.

Vi printer din bog på bestilling, hvilket betyder at vi ikke har noget varelager og dermed et minimalt spild.

Det er ikke den hurtigste måde at gøre det på. Det er heller ikke den billigste.

Men det er den eneste rigtige.