Mindebogen i Go'morgen Danmark

"Jeg er så glad og taknemmelig for de her bidrag til bogen, fordi de er med til at skabe et mere komplet billede af Thomas og det menneske han var"

Sådan fortalte Anna Tangmose Larsen til Go' Morgen Danmark onsdag 17. juni 2020, hvor hun og stifter af Forlaget Fortæl Maria Lya Leerbeck, var inviteret ind i studiet for at fortælle om vores nye mindebog. Her delte Anna sin oplevelse med at lave en mindebog til sin 8-årige datter, Mathilda, der mistede sin far, for 7 år siden.

"Personligt har jeg været hele følelsesregisteret igennem. Jeg har grædt over nogen ting, som jeg blev ked af at skrive om, men jeg har også siddet og grinet over nogen minder, hvor vi har haft det sjovt sammen. Samtidig har det været enormt bevægende og rørende for mig at læse andres bidrag til bogen", fortæller Anna i indslaget.

På spørgsmålet om, hvad der er så særligt for denne her bog fortæller Maria Leerbeck: "Det som vores mindebog kan, er at den sætter nogle rammer op omkring det her arbejde med at indsamle minder, som vi ved at mange efterladte faktisk prøver på i dag, men det kan være helt uoverkommeligt at komme igang. Hvordan indfanger man et liv? Hvor skal man starte og slutte? Der kan rammerne i bogen være et rigtig godt udgangspunkt og en stor hjælp."

Du kan selv komme igang med at lave en personlig mindebog lige her, ved at logge ind på siden og oprette en bog. Her vil du blive guidet gennem hele processen og kan invitere de venner og familie som kendte den afdøde. Det er nemt og gratis at komme igang, og du er altid velkommen til at kontakte os undervejs, hvis der er noget du er i tvivl om.

"Vi er så berøringsangste omkring at gå ind i andre menneskers sorg, men det er vigtigt at dele de her ting. Vi er alle sammen en del af en større fortælling, som hverken starter med os eller slutter med os, og derfor er vores minder og fortællinger så vigtige", fortæller Maria Leerbeck.

Dygtige Ida Wohlert, der faciliterede interviewet opsummerer så fint til sidst;

"Jeg gætter på, at Mathilda vil forstå den her bog på én måde nu, og på en helt anden måde, når hun måske en dag bliver 35."

Du kan se eller gense hele indslaget på TV2 Play.