Vi er udtaget til internationalt iværksætterprogram

Forlaget Fortæl er udtaget til et internationalt iværksætterprogram, som hedder LEAP FORWARD og er et samarbejde mellem bl.a. Udenrigsministeriet og Trade Council New York, der hjælper danske virksomheder, som os, til at accelerere både i og uden for Danmark. Det er et spændende og stort spring ud i et internationalt miljø med chance for at møde en masse andre seje iværksættere og få nye indspark til vores virksomhed.

Foto: Sebastian Stigsby

Vores virksomhedsnavn klinger ikke specielt godt på engelsk, men det globale udsyn og de store drømme har altid været en del af projektet for stifter Maria Leerbeck: ”Vi er en virksomhed, der er nødt til at være ekstremt lokalt funderet og i øjenhøjde med vores kunder. Men vi har også et koncept, som klinger rigtig godt ind i amerikansk kultur, hvor man generelt er lidt mere højtidelig og har lidt mindre jantelov. Så selvom vi ikke er klar til at gå ind i nye markeder lige nu, så er det en kæmpe mulighed at få lov at lære nyt og møde andre iværksættere med lige så meget ild i øjnene”.

Programmet startede d. 16. august og løber indtil udgangen af 2021. I løbet af de fem måneder får deltagerne gennem individuel rådgivning, peer sessions, live og virtuelle workshops samt mulighed for at udvikle deres forretning og deres lederegenskaber. Det meste foregår online, men der er også fysiske møder i København og en 5 dages inspirationsrejse til New York.

Baseret på diversitetsprincip

Ydermere er programmet baseret på et diversitets-princip, som siger at der skal være mindst én kvinde blandt de deltagende virksomhederes stiftere. På den måde repræsenterer vi mere end ideen om at nedfælde Livshistorier og udbrede dens vigtige betydning for vores selvforståelse og identitet, men også ideen om at kunne inspirere flere kvinder til at gå iværksætter-vejen. Det gør os derfor stolte på flere niveauer, at vi er blevet udtaget til programmet.

Stifter Maria Leerbeck har store forventninger til det kommende forløb: ”Jeg er rigtig glad for at være sluppet igennem nåleøjet og glæder mig til at kunne netværke med de andre virksomheder. Det er en rejse, man er på som iværksætter, og alle de virksomheder, som er med, er forskellige steder på deres rejse, så vi lærer meget af hinanden”.

Både Erhvervsliv Aarhus og online-mediet Kongressen.com har skrevet lidt om vores deltagelse i programmet.

Vi glæder os til at fortælle endnu mere om programmet og vores læringer derfra.